2011. október 5., szerda

Chapter 12


Testbeszéd



Nem kellett sokáig sétálnunk London utcáin, az aréna, ahol az esti fellépés lesz, alig húszpercnyire volt a szállodánktól. Az előbbi uszodai incidenstől úgy éreztem magam, mint egy tizenöt éves kamasz, akit belerángattak a rosszba.
Teljesen fel voltam rázva, nevettem minden ostoba pasi viccen, a nevetéstől kicsordult a könnyem, és képtelen voltam egyenesen menni a járdán. Eric röhögve karolt belém és húzott végig maga mellett miközben a többi pasi csak ontotta magából a beszólásokat.
Annyira felszabadult voltam, és vidám, amilyen már nagyon régóta nem.
Az utcán elhaladt mellettünk egy friss házaspár, akik miközben elhaladtunk mellettük, elkapták a karom.
-          Esetleg benne lennél egy képben? – néztek rám, én pedig vigyorgó fejjel bólogattam, majd beálltam a pár mellé, miközben a fiúk megálltak tőlünk pár méterre, és ők is előkapták a mobiljaikat.
Meleg mosolyt küldtem a fotós felé, közben pedig néha hátralestem a fiúkra, akik halkan suttogva fényképeztek le.
A friss házaspár megköszönte a lehetőséget, és továbbmentek, Eric pedig odaszaladt hozzám.
-          Ne mozdulj! – mondta, majd visszament a fiúkhoz.
-          Mi van? – néztem utána értetlenül.
Végignéztek rajtam, és svédül suttogva fényképeztek a mobillal, majd az ötből négy pasi elindult felém.
Ijedten hőköltem hátra, de felkaptak, és elfektettek a karjukban.
-          Ti őrültek vagytok – kacagtam, és láttam, ahogy minden angol megnéz minket.
-          Mosolyt – mondta Eric szeme előtt a fényképezőgéppel.
Ezek után hamar megérkeztünk, és a táncosok, Erickel az élen felmentek a már előkészített színpadra.
Leültem az első sorba lévő székre, és kezdtem lenyugodni. Most már munka van, kell nekünk az a Ninah.
Nem értem mi üthetett belém ebben az utolsó fél órában, mintha nem is lettem volna önmagam, vagy egy nagyon régi „én” lettem volna.
Akárhányszor visszagondoltam a medencére mosolyognom kellett, utána pedig azon kapni magam, hogy Ericet bámulom.
Rossz úton haladok.
Eric megjelent a színpad közepén, levette magáról a kabátot, és egy laza mozdulattal a színpad széle felé dobta.
Karba fontam magam előtt a kezem, és kényelmesen hátradőltem.
Felhangzott az egyik számának a nyitó akkordja, mire ő belekezdett a táncba, pár taktussal később pedig jöttek a táncosok, Ericnél pedig a tánc helyét átvette az ének, és szinte semmi sem volt utána.
Hatalmas mozdulatokkal elkezdtem hadonászni, hogy álljon le a zene, ami meg is történt.
-          Mi volt ez?
-          Mi? – hökkent meg Eric.
-          Ki koreografálta a táncot?
-          Mi – mutatott végig mindenkin az énekes.
-          Fantasztikus. Legalábbis az, amit ők táncolnak, miután te letudtad magad. Lehet, hogy koncerten jobban megy, de most semmi lendület nem volt benned, nem volt tánc, kivéve, azt a seggrázást, ami, mint már említettem elég…
-          Buzis – szólt közbe Alex, mire felvont szemöldökkel rá néztem. – Mi van? Tudod mióta mondom?
-          Akkor ez az a „mi”, amiről beszéltél Eric? – pillantottam fel rá gúnyos tekintettel, mire megadóan feltartotta maga elé a kezét.
-          Oké, akkor mutasd te mire gondolsz.
-          Mi? – csúszott feljebb a hangom.
-          Mutasd, ha nagy a szád – sétált elém, hogy végül az arcomtól egy centire álljon meg, és kemény tekintettel próbálja megzabolázni az enyémet.
-          Jól van – néztem vissza, levettem a pulcsim, és mint az imént az ünnepelt popsztár, egy laza, de túljátszott mozdulattal eldobtam a sarokba. – Itt kezdődtek a gondok – sziszegtem az arcába, majd elkapta fejem, és kikerülve őt a színpad közepe felé vettem az irányt.
A fiúk fogták magukat és levonultak két oldalt, hogy elfoglalják a nézők helyét lent. Eric lassan hátrált, végig rajtam tartva a tekintetét, miközben én törzsdöntésekkel próbáltam bemelegíteni a testem.
-          Most be fog égni? – suttogta az egyik colos Eric felé, aki még mindig engem bámult.
Kevin válaszolt a kérdésre, hátrapillantva felém, nem is sejtve hogy hallom őket.
-          Én nem hinném, igaz haver?
-          Régen táncolt, de béna volt – fűzte hozzá Eric, majd leültek.
Felhorkantam, és mosolyogva fordítottam hátat nekik. A zene elindult, én pedig éreztem magamban a ritmust. Felszegtem a fejem, és belekezdtem a büszkeségemet megfogalmazó táncba, abba, amivel el tudom végre hitetni ezzel a tuskóval, hogy már régen nem vagyok az a kislány, aki tizenöt éve.
A lábam magától mozdult, a csípőm a zene ritmusára ringott, minden, ami én voltam, minden, ami szexi volt bennem, mindent beleadtam.
Mosolyogva engedtem el magam, engedtem fel magamból a táncost, ami béna, nem béna, de én voltam.
A zene egyik pillanatról a másikra hallgatott el, Ericre pillantva pedig megértettem az okát, ugyanúgy hadonászott, mint pár perccel előbb én.
Fújtam egyet, hogy a kósza hajtincseket eltüntessem az arcomból, csípőre vágtam a kezem, és elindultam a színpad eleje felé, ahol Eric már ott állt, míg a többiek a székükből felállva néztek rám.
-          Mi volt ez? – kérdezte nyers hangon.
-          Tánc – vágtam rá, de megremegett a határozottságom, és a boldogságom, amit a tánc közben éreztem.
-          Tánc? – horkant fel, és fújt egyet.
A többiek még mindig csendben álltak.
-          Még szerencse, hogy menedzsernek álltál, és nem táncosnak…– mosolygott gonoszan, miközben bennem majdnem minden remény összedőlt, és annyira fájtak a szavai, hogy csak a büszkeség tartott vissza attól, hogy egy könnycsepp elmorzsolódjon a szemem alól.
-          Kösz, Eric. Kösz… - köptem a szavakat, és elindultam a színpad széle felé, de Eric lentről megragadta a karomat, lerántott, és maga felé fordított.
Ijedten bámultam a barna szemeket.
-          Még nem fejeztem be! Addig pedig nem mész sehova!
Sértődött arccal megpróbáltam kirántani a kezem a szorításból, hogy felálljak, és lesétálhassak a színpadról, de nem engedte. Soha nem enged el.
-          Szóval, még jó, hogy nem táncosnak álltál, különben esélyünk sem lenne melletted, letáncolnál a színpadról. Gyönyörű voltál – mosolygott.
Megrökönyödve néztem rá, egy pillanatig azt hittem rosszul hallok.
-          Most szórakozol? – néztem rá kérdőn, mire megrázta a fejét.
-          Nem.
-          Utállak – mondtam egyszerűen, és újból felálltam volna, de megrántotta a kezem, olyan erővel, hogy lezuhantam a színpadról, a karjaiba.
-          Mert? – suttogta, miközben lassan talpra állított.
-          Mert azt hittem… komolyan elhitetted velem, hogy egy béna voltam. És annak is éreztem magam.
-          Ez volt a célom.
Nem jutottam szavakhoz, egyszerűen csak tátogtam, és egy hang sem jött ki a torkomon. Azt sem tudtam mit mondhatnék. Boldog voltam, hogy szerinte sem vagyok béna, boldog voltam, és elégedett magammal, nem jöttem ki a gyakorlatból.
De mérges voltam, és dühös, amiért így képes játszani az érzelmeimmel, és mert élvezi is.
Úgy éreztem két pofont érdemel, közben pedig tudtam, hogy nem járok jól vele. Mert a visszájára fordítja, előbújik a szenvedélyesség belőle, két pofonnal csak feltüzelném, és közelebb kerülnék a vesztéshez, és közelebb a popsztárhoz.
Kipördültem a tartásából, és a fiúk felé fordulva mélyen meghajoltam, mire felcsendült az elismerő taps.
-          Köszönöm, nagyon köszönöm! – mosolyogtam, majd megfordultam nekik háttal, és előadtam Eric fenékrázását, mire mindenkiből kitört a nevetés. – Na, akkor ezt mellőzve, táncolva, kérem a következő számot, de Eric maradjon.
-          Ninah, neked jobban állt, mint Ericnek – röhögött Alex, majd felfutottak a színtérre.
-          Igen? Főnök… - tette hozzá gúnyosan.
-          Tudom, hogy nem könnyű egyszerre énekelni, és táncolni, ez már anyukád születésnapján sem sikerült öt évesen.
-          Öt és fél – javított ki.
-          Mindegy. Szóval neked ki kell dolgozni ehhez a számhoz, meg talán az összes többihez egy olyan koreográfiát, ami nem túl ugrálós, és ami nem erőlteti meg a tüdődet.
-          Tudsz ilyet, kedves?
-          Majd megoldjuk. Csak akkor ugrálhatsz, ha nem kell közben énekelned, olyankor tőlem a leglendületesebb tánctudásod is bevetheted.
-          Alig várom a közös táncpróbákat – mosolyodott el szélesen és közelebb lépett hozzám, mire én a mellkasára helyeztem a tenyerem, ezzel megállítva.
-          Nem, nem. Közös táncpróbáid Kevinnel lesznek, vele beszélek erről, én nem a tánctanárod, vagy partnered vagyok, hanem a menedzsered Eric. És most színpadra popsztár!
Szeme a még mindig a mellkasán pihenő kezemre siklott, én pedig hirtelen észbe kapva vettem le róla a tenyerem.
-          Bocs – suttogtam, és elkaptam a szeméről a tekintetem.
Alighogy Eric felkerült a színpadra megszólalt a telefonom. A farzsebem felé kapva, közben a hajamat a fülem mögé tűrve vettem elő a készüléket, és hátat fordítva a bagázsnak, fogadtam a hívást.


/Eric/

Amint meghallottam a telefoncsörgést tudtam, hogy Ninah telefonja az, és két tippem is volt azt illetően, hogy ki lehet.
Egy, a franciaországi barátja, akire csak idézőjelben tudok gondolni, fogalmam sincs mióta vannak együtt, fogalmam sincs, hogy hogyan jöttek össze, de amint lesz egy estém Nináh-val ki kell derítenem.
A másik tippem Selly, valamelyiknek nyernie kell.
Idegesen kapott a telefonja után, és még mindig enyhén lihegve a tánctól szólt bele a készülékbe.
Arcán egy mosoly jelent meg, de mintha egy kicsit feszélyezve érezte volna magát.
Franciaország nyert.
Lassan sétált el, egy fülét befogva, hogy jobban hallja a telefont, a hátsó kijárat felé, mert időközben beindult a zene, nekünk pedig ideje volt megmozdulni a ritmusra.
Végig követtem a szememmel a mozdulatait, ahogy idegesen játszik a hajával, és láttam, ahogy néha kacagva forgatja a szemét.
Én következtem.
Kiléptem a színpadra, és tettem balra egy lépést, aztán a következőt, és az egész koreográfia jött magától, miközben őt néztem.
Úgy éreztem, mintha csak neki táncolnék, a táncomat akarom, hogy észrevegye, ezzel akarom magamra vonni a figyelmét.
Balra, és most kéz, jobbra, és guggol.
Hátrapillantott, és tekintete találkozott az enyémmel. Táncoltam tovább, és néztem a szemét, vártam a reakcióját.
Elfordult, és valamit mondott a telefonba. Hallgatott pár másodpercig, közben pedig az arca merev maszkká változott.
Leolvastam a szájáról, ahogy azt kérdezi: Mi?
Szinte hallottam, ahogy felcsúszik a hangja, a szemét összehúzza, és várja a kielégítő magyarázatot.
Újra felém rebbent a pillantása, és nézte a táncomat. Nem vette le rólam a szemét, és pillanatok múltán már én éreztem magam kényelmetlenül. 
Tudtam, hogy néz, de nem látott. Teljesen máshol járt az esze, rajtam csak megállapodott a pillantása, ami egyre üvegesebbé kezdett válni, egyre jobban azt éreztem, hogy lelkileg már egyáltalán nincs a teremben. Nem tudom mitől feszengtem, soha nem zavart a pillantása, frusztrálni nem tudott, csak magába szippantani, most mégis úgy éreztem, hogy muszáj elkapnom a tekintetem.
Elnéztem balra, miközben hátraléptem egyet, és követtem a koreográfiát.
A következő lépésnél újra ránéztem, ám ő mereven bámulta a padlót.
A szája alig mozgott, a szeme mintha csillogott volna. Halkan mondott valamit a telefonba, erőtlenül, szinte lehelve a mondatot.
Újabb hallgatás következett, miközben Ninah oldalra fordult, és lemondón, keserűen nevetett fel, majd megrázta a fejét. Kiestem a tánc ritmusából, és megálltam a színpad közepén.
Kezem két oldalt tehetetlenül lógott, lábam az indulást követelte.
Meredten néztem őt, és elindultam előre, miközben mögöttem ment a zene, táncoltak a fiúk, de nem érdekelt.
Leugrottam a színpadról, és elindultam a lány felé, aki merev arccal fogta a telefont, és szóra nyitotta a száját.
-          Vége Ty, vége – olvastam le a szájáról, és megálltam.
Szinte megmerevedtem, és csak néztem, ahogy Ninah hátraveti a fejét, lassan kinyomja a telefont, és lelógatja maga mellé a kezét.
Másodpercekig állt így, majd lehajtotta a fejét, és lassan becsúsztatta a telefonját a zsebébe. Megfordult, és pillantása megütközött rajtam. Az arcára néztem, ahol egy kövér könnycsepp gördült le az arcáról. Szipogva emelte magasabbra a fejét, én pedig tettem felé egy lépést, és ebben a percben elhalt a zene.
Mintha minden pontosan meg lett volna rendezve. Félve, attól félve, hogy a szemében mély fájdalmat látok majd lestem fel. Néztem az arcát, és láttam; feladta. Mozdult a lábam, egyre közelebb kerültem hozzá, muszáj volt közel mennem hozzá.
Felemelte a kezét, ezzel meggátolva, hogy közelebb lépjek. Hangja gyenge suttogásként hatott a hangos zene után.
-          Szerelem, mi? Hülyeség. Egy - null oda, Eric. Egy nap sem telt még el, és egy jóslatod teljesült. Tudod mit? Nem várom a következőt – remegett meg a szája, majd fájdalmas mosollyal az arcán megrázta a fejét, megfordult, és kisétált az arénából.
Láttam, hogy abban a percben, ahogy nem láttam az arcát megrázkódott a válla.


-------------

Muszáj még egyszer megköszönnöm a sok kommentárt! :)
Remélem érzitek ezt a részt.
Csók 

5 megjegyzés:

  1. Szia!
    Első komi^^ Végre...:)
    Imádtam!!!!!!!!! Ninah táncát teljesen el tudtam képzelni, és utána a szópárbajukon nagyokat nevettem... Dilis ez az Eric...;) Meg az a fenékrázás...:DDDDDD Nagyon tetszett...:)

    Aztán jött az Eric szemszög. Van egy olyan sejtésem, hogy Ty látta a képeket, amik Ninah-ékról készültek, vagy pedig kiderült, hgoy ő csalta meg a lányt. Nem szeretem a riválisokat, de ezt még így külső szemszögből is sikerült úgy megírnod, hgy könnyek vannak a szememben. Kíváncsi vagyok a Ninah szemszögre...

    Gratulálok a sok komihoz, megérdemled... Nekem eleinte jött a tíz-tizenegy komi, de mostanra már 'csak' hat-nyolc... Persze ezt nem panaszként mondom, mert ezzel is elégedett vagyok... Megéri...:)

    Siess a kövivel!!!!
    Puszi

    VálaszTörlés
  2. Szia! :)
    Az eleje megint ütős lett! A fejezet első felében végig mosolyogtam. Valahogy gondoltam, hogy nem azért állította le Eric Őt, mert béna volt, hanem mert annyira jó, egy pillanatig velem is elhitetted, hogy pedig igenis, azért mert béna volt, imádom az ilyeneket! :D
    Aztán, ami már Eric szemszögéből van, hát.. sajnálom szegény Ninah-t, biztos nem könnyű most neki. Én azért "meghallgattam" volna azt a telefonbeszélgetést.
    Kíváncsi vagyok, hogy ezek után mi fog történni.
    A lényeg az, hogy ez a fejezet is nagyon, nagyon jó lett! :)
    Puszillak, adadel <3

    VálaszTörlés
  3. Sziaa :)

    Az eleje nagyon, de nagyon tetszett :) Örülök, hogy ezt a Ninah-t is megismerhettem. A fiúk látom megint nem bírtak magukkal, ami természetesen nem gond ;DD Nagyon bírom őket. :)
    Őszintén szólva féltem annál a mondatnál, hogy: " Még szerencse, hogy menedzsernek álltál, és nem táncosnak…" Mégpedig attól féltem, hogy megint "megbántja" Ninah-t...DE! örülök, hogy nem így lett :)
    Az Eric szemszög nagyon tetszett. Remélem, hogy a telefonbeszélgetést olvashatjuk a következő részben, mert nagyon kíváncsi lennék rá. :) Átérzem Ninah fájdalmát, mert én is voltam ilyen helyzetben...jó nem pont ilyenben, de hasonlóban ésss nem valami jó érzés :SS Én a végén elbőgtem magam...:$ Nagyon átjött ez a rész...
    Izgatottam várom a következőt, siess vele *-*

    Puszi: Mancsi

    VálaszTörlés
  4. Szia!
    Hát ez hihetetlenül jó lett! Tetszett az elején a táncos rész, meg az is hogy Eric ilyen 'gonosz' volt! Én is elhittem, hogy meg fogja bántani, de jobb hogy nem. :)
    Örülök, hogy a második részében Eric szemszögét olvashattuk és kíváncsi vagyok mi is volt pontosan az a telefonhívás. Én inkább arra gondolok, hogy Ty csinált valamit, de az is lehet, hogy látta a képeket Ninah-ékról.
    Nagyon jól írsz! Így tovább!
    Várom a következőt!
    Üdv
    Zoey

    VálaszTörlés
  5. Sziasztok Kedveseim! :D

    Köszönöm a tippeket, már írom is a válaszokat! :D

    Kedves Orchidée, mint Első! :D

    Örülök, ha tetszett a tánc, hidd el a legnehezebb ez a rész nekem, de szerintem el tudod képzelni, hogy mennyire nehéz egy képet, szinte filmet leírni, úgy, hogy hiteles legyen, és elképzelhető.
    Az egész azért bonyolult, mert nekem, ahogy írok, pontosan lejátszódik a fejemben minden, és mint egy filmet látom magam előtt, ezért azt hiszem az én irományaim közel sem könyvszerűek, hanem inkább, forgatókönyvek.
    Igen, ez a jó szó rájuk. :D

    Eric szemszögénél pedig megpróbáltam a pillanatot visszaadni, hogy közben érezzük mit élhet át Ninah, és érezzük Eric-et. Remélem, hogy átjött úgy, hogy még így is lássuk a fájdalmat. :)

    A sok kommentár telhetetlenné tesz, és bár ezt már megtapasztaltam, hogy milyen rossz, ha az utána lévőnél megcsappan a szám, nem szabad kiakadnom, mert örülök, hogy olvasnak. De azért mindig jó visszajelzést kapni arról, amit csinálsz, hogy tudd, jól csinálod-e. :)

    Köszönöm, hogy írtál nékem! :)



    Szia Adadel!

    A telefonbeszélgetés témájára később derül fény, de megfogjuk tudni, hidd el! :D
    Addig még van idő tippelgetni. :)
    Hát igen, elég nagy lett a kontraszt a vidám első rész és a szomorú második rész között a fejezetben, de így jött, és most szó-szó ezzel az Eric szemszögű leírással meg is vagyok elégedve.

    Ami pedig a becsapós táncdicséretet illeti, hát igen, ez Eric, de lesz ez még így se...
    Na, most buktatom magam, mi?
    Majd meglátod! :)

    Csók



    Szia Mancsi!

    Annyira jó volt olvasni, hogy átérezted, még külső szemszögből írva is a beszélgetést! :)
    Akkor ezek szerint sikerült elérnem azt, amit akartam, és ez boldoggá tesz.
    Sajnálom, ha voltál már ilyen helyzetben, szerintem sok lány még, ráadásul nekem is volt egy hasonló, meg egy sokkal durvább is, de ezekbe nem mennék bele, és ide sem fogom beleírni, mert ennyire aljas pasi nincs még egy, mint amilyet én kifogtam, Eric ennél jobb lesz! :D

    Ninah pedig lassan megerősödik, előkerül a vidám lány is belőle, és megmarad a szarkazmusa, és a többi nem túl pozitív, de megmosolyogtató tulajdonsága.

    Pusziii:)



    Szia Zoey!

    Neked is még egy kicsit, de tényleg rövid ideig, meghagyom a tippelés lehetőségét, hogy mi történt Ty, és Ninah között, mert még nem árulom el, és a mai részben szintén nem derül ki a beszélgetés mivoltja.
    Deee, hamarosan! :D

    Eric pedig most kivételesen nem volt gonosz, és elismerő szavak is elhagyták a száját, de mint mondottam volt: Lesz ez még így se!:)

    Köszönöm a támogatásod, és hogy kommentelsz nekem, sokat jelent, hogy mindig olvashatom a visszajelzésed, szóval hálás vagyok! :)

    Puszi;
    Kinga

    VálaszTörlés

Köszönöm, ha elmondod a véleményed a fejezetről, sokat jelent! :)